Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнення понад 3 млн гривень на реконструкції очисних споруд – підозрюють підрядника на Кіровоградщині

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру керівнику приватного підприємства за фактом заволодіння понад 3 млн грн (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, підозрюваний уклав додовір підряду з обласним комунальним виробничим підприємством «ДНІПРО-КІРОВОГРАД» щодо реконструкції каналізаційних очисних споруд та будівництва цеху механічного зневоднення осаду стічних вод.

Підприємець, маючи мету заволодіти коштами, здійснив поставку необхідного обладнання за завищеною ціною - майже 4 млн грн, тоді як результати судової товарознавчої експертизи засвідчили, що ринкова вартість поставленої системи становить лише 825 тис грн. Він умисно вніс недостовірні відомості до актів приймання та вартості устаткування та заволодів коштами комунального підприємства.  

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу Управління СБУ у Кіровогадській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Кіровоградської обласної прокуратури