Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнення понад 3,3 млн грн на будівництві приймального відділення для учасників АТО у Тернополі – підозрюють власника будівельної компанії (ФОТО)

За процесуального керівництва Тернопільської окружної прокуратури викрито посадовця будівельної компанії на привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні (ч. 2, ч. 3, ч. 4, ч. 5. ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у 2017 році комунальне підприємство оголосило тендер для виконання робіт із реконструкції лікувального корпусу в обласному наркологічному диспансері та добудови приймального відділення для покращення надання медичної допомоги демобілізованим та учасникам АТО. Договірна вартість робіт становила близько 21 млн грн. У ході здійснення ремонту та будівництва об’єкта посадовці комерційної структури, зловживаючи своїм службовим становищем, вносили у акти виконаних робіт неправдиві відомості щодо об’ємів та вартості виконаних робіт. Підробивши документи, вони на 15,5% завищили вартість усього ремонту. Неправомірними діями державному та місцевим бюджетам завдано збитків на понад 3,3 млн грн.

Власнику будівельної компанії повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу. Встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

Викриття протиправної діяльності проводилося прокурорами спільно зі співробітниками Головного управління СБУ в Тернопільській області та слідчими Головного управління Нацполіції в області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Тернопільської обласної прокуратури