Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнення понад 700 тис грн бюджетних коштів – судитимуть директора комунального підприємства у Херсоні

Херсонською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних підприємств Херсонської міської ради за фактом привласнення грошових коштів шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, в 2019 році обвинувачений за результатами проведеної процедури закупівлі уклав договір з товариством з обмеженою відповідальністю про постачання мазуту для потреб підприємства. У подальшому, достовірно знаючи, що мазут в повному обсязі на підприємство не поставлений, він безпідставно перерахував бюджетні кошти постачальнику.

Цими діями бюджету територіальної громади міста завдано понад 716 тис грн збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Херсонського районого управлiння полiцii Головного управління Нацполіції в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Херсонської обласної прокуратури