Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнення та легалізація майже 1,4 млн грн державних коштів – судитимуть двох експосадовиць Херсонської міськради

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох колишніх посадовиць Херсонської міськради. Їм інкримінують привласнення, розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, а також легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).

Слідством установлено, що під час окупації Херсона обвинувачені, користуючись службовим становищем, безпідставно нараховували собі підвищену заробітну плату та додаткові премії. Далі обидві перераховували кошти на різні рахунки фізичних осіб та переводили їх у готівку, легалізуючи свою частину злочинно отриманого прибутку.

Таким чином, спільницям вдалось заволодіти майже 1,4 млн грн бюджетних коштів. 

У серпні-вересні жінки звільнилися з роботи та вирішили будувати кар’єру на підконтрольній рф території. Одна з них обійняла посаду начальниці окупаційного центру зайнятості. За цим фактом їй заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Спеціальне досудове розслідування здійснювало ТУ ДБР у місті Мелітополі, оперативний супровід - Херсонське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.