Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнювала виплати членів сімей загиблих військових – на Хмельниччині до 8 років в’язниці засуджено експосадовицю банку

За публічного обвинувачення Шепетівської окружної прокуратури суд визнав винною ексвиконуючу обов’язки керівника відділення банку у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, та службовому підробленні (ч.ч. 2-5 ст. 191, ч. 1, ч. 2 ст. 209, ч. 1, ч. 2 ст. 366 КК України).

Її засуджено до 8 років позбавлення волі, з конфіскацією усього належного їй майна та зі штрафом у розмірі 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Прокурори довели, що жінка входила в довіру до родичів загиблих військовослужбовців, які отримували компенсацію від держави, та пропонувала відкрити депозитний рахунок, щоб отримувати відсотки, або ж обміняти національну валюту на долари США. 

Насправді ж ніяких грошових операцій засуджена не здійснювала, а привласнювала кошти. Таким чином вона заволоділа майже 8 млн грн потерпілих.

До вироку суду засуджена перебувала під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося Шепетівським районним управлінням поліції ГУНП в Хмельницькій області.