Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Призначеній окупантами «в.о. мера Чернігівського муніципального утворення Бердянського району» повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

Запорізькою обласною прокуратурою депутатці Чернігівської селищної ради повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України та тимчасового захоплення території смт Чернігівка підозрювана погодилася на співпрацю із окупантами. Вона добровільно прийняла пропозицію зайняти псевдопосаду «в.о. мера Чернігівського муніципального утворення Бердянського району». Підозрювана особисто здійснює підбір працівників до незаконного органу окупаційної влади, організовує заходи щодо впорядкування підприємницької діяльності, а також контролює роботу ЗМІ на території громади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.