Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Призначену окупантами співробітницю «Станично-Луганського райуправління юстиції лнр» судитимуть за держзраду

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки Луганщини за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що колишня працівниця державної виконавчої служби з тимчасово окупованого Щастинського району добровільно перейшла на бік незаконно створених органів влади.

У квітні 2022 року вона працевлаштувалася на посаду «провідного документознавця (діловода) відділу судових приставів Станично-Луганського райуправління юстиції міністерства юстиції лнр».

Обвинувачена опрацьовувала офіційні документи окупаційної адміністрації, контролювала оформлення виконавчих проваджень, протоколів оперативних нарад, своєчасність відправлення відповідей та звернень фізичних і юридичних осіб. 

Також виконувала доручення керівників незаконного органу влади, надавала допомогу представникам країни-агресора у проведенні підривної роботи проти України.

Спеціальне досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.