Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Продали неіснуючі товари через інтернет на мільйон гривень – у шахрайстві викрито жителів трьох регіонів

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 8 особам у шахрайстві (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, мешканці Хмельницької і Івано-Франківської областей та м. Київ віком від 33 до 56 років організувалися у групу для протиправної діяльності. Вони розміщували на популярній платформі оголошення про продаж комплектуючих до автомобілів та сільськогосподарської техніки з-за кордону.

Під час спілкування з потенційними покупцями просили внести передоплату за товар. Відправляли реквізити банківських рахунків підконтрольних їм фіктивних підприємств. Для прикриття своєї шахрайської схеми укладали договори. Люди надсилали завдаток, однак бажаної покупки не отримували.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями проживання підозрюваних та в їхніх автівках. Вилучили 11 автомобілів, 63 мобільних телефони, гроші, банківські картки, сім-картки різних мобільних операторів, печатки фіктивних підприємств, блокноти та документи.

Слідство на даний час задокументувало 23 факти злочинної діяльності. Загальна сума завданої потерпілим шкоди становить понад 1 млн грн.

Наразі 6 підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Клопотання стосовно двох інших – на розгляді у суді. 

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, оперативний супровід – Управління карного розшуку ГУНП, Департамент кіберполіції та Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком су