Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Продав ввезені під виглядом гумдопомоги для армії автівки та бронежилети на майже 1,2 млн грн – судитимуть жителя Хмельниччини

Прокурори Хмельницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Городок за фактами шахрайства та продажу товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку (ч. 1 ст. 190, ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік, який мав дозвіл на виїзд до ЄС, завозив під виглядом гумдопомоги для потреб армії військову амуніцію та транспортні засоби. Замість відправки на фронт – частину продавав.

Правоохоронці викрили обвинуваченого у вересні 2022 року.

У протиправний спосіб він встиг завезти та продати шість автівок й три бронежилети.

У рамках кримінального провадження проведено судову експертизу. Відповідно до її результатів загальна вартість проданого склала майже 1,2 млн грн.

Також чоловік ошукав місцевого мешканця, який також хотів придбати авто з-за кордону. Він взяв у покупця 1 тис доларів США. Транспортний засіб не поставив, а кошти використав на власні потреби.

Досудове розслідування здійснювало слідче управління ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ та Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.