Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Продавали у столиці кокаїн, який отримували з Європи під виглядом косметичних засобів, – чотирьом наркоділкам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру чотирьом особам за фактом збуту наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, збут кокаїну та психотропів, отриманих з країн Євросоюзу, організував чоловік, який проживає за кордоном. Для цього він залучив спільників – двох жінок та двох чоловіків. Щомісяця наркоторгівці отримували близько мільйона гривень прибутку.

В ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці провели дві оперативні закупки наркотиків.

За результатами проведення другого етапу оперативної закупки підозрюваних затримали на підставі ст. 208 КПК.

Під час проведення санкціонованих обшуків у них вилучено понад 80 гр кокаїну, 50 грам метамфетаміну, 100 пігулок МДМА, електронні ваги та прилади для пакування наркотичних засобів під виглядом косметичних патчів.

Слід зазначити, що обвинувальний акт відносно одного з підозрюваних за фактом збут наркотичних засобів групою осіб вже розглядається Оболонським районним судом м. Києва за аналогічної статтею – (ч. 2 ст. 307 КК України).

Наразі правоохоронці працюють над викриттям осіб, що налагодили канал постачання наркотиків з країн ЄС до України.

Досудове розслідування здійснюється Печерським УП ГУНП у місті Києві за оперативного супроводу ДБН Національної поліції.