Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Продавав тепловізори та аптечки, ввезені для ЗСУ – судитимуть підприємця

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно приватного підприємця за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що приватний підприємець організував схему незаконної реалізації гуманітарної допомоги у м. Києві. Він продавав тепловізійні приціли, аптечки, ввезені на територію України у якості гуманітарної допомоги Збройним Силам України.

У межах слідства задокументовано продаж двох тепловізійних прицілів та 290 аптечок на загальну суму 20 тис доларів США.

Під час обшуків правоохоронці вилучили в обвинуваченого товари військового призначення, мобільні телефони, носії інформації, чорнові записи та печатки. Крім того були вилучені грошові кошти у сумі 860 тис грн, 330 тис доларів США та 34 тис євро, які наразі заарештовані.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СВ Дарницького УП ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу ГУ «І» ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.