Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Продавав волонтерам непридатні пластини для бронежилетів – судитимуть мешканця Львівщини

За процесуально керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Львівщини за фактом вчинення шахрайства, що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 2 ст. 190 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений через «Instagram» повідомив волонтерам, які допомагають добровольчим батальйонам, що може продати металеві пластини з бронесталі. При цьому він запевняв, що вони повністю відповідають стандартам для бронежилетів.

В подальшому, ввійшовши в довіру до волонтерів, обвинувачений під виглядом таких бронепластин продавав їм пластини зі звичайного металу, які не придатні для військових цілей. Таким чином, шляхом обману він заволодів грошовими коштами потерпілих.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.