Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Продаж місць та організація поховань на закритих кладовищах Києва – викрито схему (ФОТО)

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора затримано та повідомлено про підозру особі в пособництві в одержанні службовими особами столичної Ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Спецкомбінат ПКПО» неправомірної вигоди у значному розмірі, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, ряд осіб з числа керівництва комунального підприємства, за попередньою змовою з фізичними особами-підприємцями та іншими особами, організували злочинну схему із систематичного вимагання та отримання неправомірної вигоди від громадян за виділення місць для поховання тіл померлих на закритих та напівзакритих кладовищах міста Києва, які перебувають на балансі СКП «Спецкомбінат ПКПО».

Встановлено, що підозрюваний, виступаючи в ролі пособника посадовців комунального підприємства, займався організацією поховань. За даними слідства, раніше він одержав неправомірну вигоду у сумі 8000 дол США за надання послуг з організації поховання, в тому числі, вирішення питання в СКП «Спецкомбінат ПКПО» щодо отримання місць для поховання на кладовищах.

У подальшому його було затримано в порядку ст. 208 КПК України після передачі іншої неправомірної вигоди – 6000 дол США, яка відбулася під контролем правоохоронців.

На даний час підозрюваному обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Проводяться першочергові слідчі дії, встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінальних правопорушень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України, оперативний супровід ‒ оперуповноважені Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.