Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Продаж переданих для армії автомобілів – cудитимуть буковинця

Чернівецька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Буковини за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік налагодив механізм збуту легкових автомобілів, ввезених на територію України як гумдопомогу. У червні 2022 року він ввіз 4 транспортні засоби та продав їх за близько пів мільйона гривень особам, які шукали автівки для армії. При цьому, використовуючи свої знайомства серед представників благодійної організації, документально оформляв транспортні засоби, як безоплатно передані військовим частинам.

Інформація щодо інших, причетних до незаконного використання гуманітарної допомоги, осіб, у тому числі представників благодійних організацій, перевіряється у рамках розслідування окремого кримінального провадження.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.