Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура домоглася суворішого покарання для вбивці 6-річного хлопчика – 15 років тюрми

За принципової позиції ювенального прокурора Київської міської прокуратури до 15 років позбавлення волі засуджено чоловіка за умисне вбивство малолітньої дитини (п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України).

Прокурори у суді довели, що 25 червня 2020 року чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, у квартирі по вул. Шолом-Алейхема, схопив 6-річного сина знайомої та наніс йому численних ударів по різних частинах тіла. Він спричинив хлопчику тяжкі тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми, множинних переломів, забоїв внутрішніх органів тощо. Від цих ушкоджень дитина померла у реанімаційному відділенні дитячої лікарні.

Вироком Деснянського районного суду обвинуваченому було призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі. Не погоджуючись із таким покаранням, окружна прокуратура оскаржила вирок в апеляційній інстанції.

Київський апеляційний суд погодився із доводами прокурора, скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий вирок обвинуваченому – 15 років позбавлення волі.