Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура ідентифікувала мешканця АР Крим, який брав участь у захопленні Харківської та Херсонської областей

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). 

Підозрюваний – уродженець та мешканець с. Кукушкіне Роздольненського району АР Крим. У 2008 році він навчався у Малоданилівському ліцеї, після закінчення якого вступив до вишу в Одесі. Але у 2014 році за власним бажанням він був відрахований з університету та повернувся до окупованого півострова. 

За даними слідства, у 2019 році підозрюваний підписав контракт на проходження військової служби у берегових військах Чорноморського флоту вмф рф. 

З початку повномасштабного вторгнення рф на територію України він добровільно брав активну участь у бойових діях в населених пунктах Харківської та Херсонської областей. 

Вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук. 

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.