Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура Київщини повернула державі нерухоме майно кардіологічного санаторію «Ворзель» НАН України

Господарським судом Київської області задоволено позовну заяву Київської обласної прокуратури про витребування у товариства з обмеженою відповідальністю безпідставно набутих будівель та споруд кардіологічного санаторію «Ворзель».

Майно кардіологічного санаторію «Ворзель» є державною власністю і входить до майнового комплексу Національної академії наук України та не підлягає приватизації. До нього може бути застосовано лише дві судові процедури банкрутства - розпорядження майном та укладення мирової угоди.

Попри це, у 2016 році у ході процедури банкрутства санаторію було застосовано процедуру санації, на підставі якої приватна структура набула у власність частину нерухомого майна санаторію площею понад 1000 кв м вартістю 3,7 млн грн. Надалі товариство зареєструвало за собою право власності на це майно та передало нерухомі об’єкти у статутний фонд іншого підприємства.

Суд врахував всі доводи прокуратури та своїм рішенням повернув у власність держави незаконно відчужену частину нерухомого майна кардіологічного санаторію «Ворзель».

За матеріалами Київської обласної прокуратури