Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура передала АРМА 50 млн грн, 830 кг срібла та нерухомість групи осіб, причетних до махінацій на ринку криптовалют

За клопотанням Дарницької окружної прокуратури м. Києва арештовано та передано в управління АРМА грошові кошти близько 50 млн грн у різній валюті, 830 кг срібла, 6 земельних ділянок та 3 квартири.

Окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом протиправного використання групою осіб ресурсів з обміну електронних коштів, які дозволяють користувачам з РФ, а також мешканцям так званих «Л/ДНР», конвертувати готівкові та безготівкові кошти у криптовалюту, без сплати податків та з подальшою легалізацією.

У межах розслідування у фігурантів провадження проведено обшуки, вилучено злитки банківського срібла загальною вагою понад 830 кг, грошові кошти у сумі близько 50 млн грн у різній валюті – 850 тис євро, 470 тис доларів США та 460 тис грн, на які згодом накладено арешт.

За клопотанням прокуратури накладено арешт на 6 земельних ділянок загальною площею понад 6 га та 3 квартири загальною площею 380 кв м, що належать фігурантам кримінального провадження.

Загальна вартість арештованого майна становить понад 100 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків, легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а також шахрайства здійснюється Дарницьким управлінням поліції ГУ Нацполіції в м. Києві за матеріалами ДЗНД СБУ України (ч. 3. ст. 212, ч. 1 ст. 209, ч. 3 ст. 190 КК України).