Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура попередила незаконну витрату понад 24 млн грн призначених для боротьби з COVID-19 на Одещині

Прокурори Одеської обласної прокуратури попередили незаконну витрату понад 24 млн грн призначених для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19).

Прокурори встановили, що між Управлінням капбудівництва Ізмаїльської міськради та приватним підприємством, без використання системи електронних закупівель, укладено договір про закупівлю на реконструкцію приміщень будівлі однієї з лікарень в Ізмаїлі вартістю близько 24 млн грн без використання системи електронних закупівель, хоча законодавцем встановлено, що з 28 липня 2021 року такі закупівлі повинні здійснюватись в порядку, встановленому ЗУ «Про публічні закупівлі» для спрощених процедур. За реагування прокуратури договір розірвано.

Також розірвано договір, укладений без використання електронної системи закупівель на поставку харчування між однією з міських лікарень Одеси та підприємством вартістю понад 500 тис грн.

Аналогічно, за втручання прокуратури розірвано незаконно укладений договір між однією з одеських медичних установ та підприємцем на виконання робіт з поточного (аварійного) ремонту водопроводу медустанови вартістю майже 141 тис грн.


За матеріалами Одеської обласної прокуратури