Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура повернула державі землі лісового фонду на Луганщині вартістю понад 90 млн грн

За позовом Щастинської окружної прокуратури Луганської області з незаконного володіння у розпорядження держави повернуто земельну ділянку лісогосподарського призначення площею майже 100 га.

Прокуратура встановила, що у грудні 2020 року на підставі наказу Головного управління Держгеокадастру в Луганській області та акту приймання-передачі земельна ділянка була передана із державної власності у комунальну власність. Підставами для звернення прокурорів до суду стали виявлені порушенням норм земельного та лісового законодавства. Так, землі були передані суб’єктом владних повноважень поза межами його компетенції та за відсутності погодження з Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією. Хоча вони віднесені до складу земель лісового фонду та перебувають у постійному користуванні лісомисливського господарства.

Крім того у порушення вимог закону змінено цільове призначення даної земельної ділянки лісогосподарського призначення на сільськогосподарські угіддя, що створило загрозу подальшого незаконного використання земельної ділянки.

Господарський суд Луганської області підтримав позицію прокуратури та витребував на користь держави землі лісового фонду вартістю понад 90 млн грн.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури