Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура повернула державі землю столичного університету вартістю понад 34 млн грн

Ювенальними прокурорами столичної прокуратури та Подільської окружної прокуратури міста Києва виконано рішення суду про повернення у державну власність земельної ділянки площею майже 1 га вартістю понад 34 млн грн.

Встановлено, що земельна ділянка по вул. Новопольова закріплена на праві постійного користування за Державним університетом інфраструктури та технологій. Рішення про її відчуження Київською міською державною адміністрацією, як розпорядником землі державної власності, не приймалось.

Разом з цим, на підставі підробленого свідоцтва про придбання на публічних торгах нерухомого майна, а також ухвали одного з районних судів Херсонської області земля вибула із власності держави на користь фізичних осіб.

Захищаючи інтереси держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про скасування рішень про державну реєстрацію права власності на цю земельну ділянку, який судом задоволено в повному обсязі.

На даний час завдяки ювенальним прокурорам рішення суду реально виконано - земельну ділянку повернуто у власність держави.