Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура у Верховному Суді домоглася повернення 19 га землі біля Музею в Пирогові

Офіс Генерального прокурора у Верховному Суді відстояв інтереси столичної громади та домігся остаточного повернення земельної ділянки вартістю понад 442 млн грн в охоронній зоні Національного музею народної архітектури та побуту України у с. Пирогів.

Встановлено, що декілька років тому, попри відсутність будь-яких правовстановлюючих документів, комерційне товариство відшукало шляхи для безпідставної реєстрації за собою права оренди земель історико-культурного призначення площею 19 га.

Незважаючи на законодавчу заборону діяльності, що негативно впливає на стан об’єктів, розташованих на таких землях, товариство планувало розгорнути масштабне житлове будівництво. Завдяки ефективному представництву інтересів держави органам прокуратури у судових засіданнях вдалося не допустити незворотного спотворення ландшафту унікального музею світового рівня.

Верховний Суд за участі Офісу Генерального прокурора підтвердив обґрунтованість судових рішень попередніх інстанцій за позовом Київської міської прокуратури про повернення територіальній громаді міста Києва земельної ділянки, залишивши їх у силі.