Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура у Верховному Суді домоглася повернення з незаконної оренди землі у Києві вартістю 238 млн грн

Прокурори у Верховному Суді відстояли інтереси столичної громади та домоглися остаточного повернення із незаконної оренди земельної ділянки вартістю 238 млн грн на Троєщині.

Встановлено, що Київська міська рада у 2015 році уклала з товариством договір оренди земельної ділянки на перетині вул. Милославської та просп. Маяковського площею 7,26 га. Його умовами передбачалася забудова землі протягом 3 років, у тому числі облаштування рекреаційно-оздоровчої та аква-зони, а також дитячого майданчика.

Однак, з 2005 року по теперішній час товариство не приступило до забудови спірної земельної ділянки та використовує її частину протягом тривалого часу не за цільовим призначенням, а в комерційних цілях для розміщення платної автостоянки автомобілів.

Крім того, умовами договору передбачено, що після введення об’єкта в експлуатацію територіальна громада отримуватиме орендну плату у збільшеному розмірі. Однак, внаслідок невиконання умов договору місто недоотримало до місцевого бюджету значну суму коштів.

Реагуючи на порушення, столична прокуратура звернулася до суду з позовом про розірвання договору оренди та повернення територіальній громаді земельної ділянки, який судом першої інстанції задоволено та залишено в силі апеляційною інстанцією.

Не погоджуючись із такими рішеннями судів товариство оскаржило їх в касаційній інстанції.

Верховний Суд погодився з доводами прокурора та висновками судів першої і апеляційної інстанцій.

 

За матеріалами Київської міської прокуратури