Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокурор громади: міжнародні експерти навчають прокурорів ефективним механізмам взаємодії з громадою

У рамках реалізації пілотного проєкту «Прокурор громади» відбувся тренінг, організований за сприяння Офісу Ради Європи в Україні та Тренінгового центру прокурорів України.

У заході взяли участь прокурори, відповідальні за впровадження проєкту, а також представники Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій Офісу Генерального прокурора.

Обговорили проміжні результати роботи на цьому напрямі та ознайомилися з іноземним досвідом.

Під час навчання експерти Центру підвищення кваліфікації прокурорів США і Джорджтаунського університету поділилися знаннями щодо ефективних інструментів публічної комунікації, шляхів налагодження партнерства із громадськими інституціями та інших заходів, спрямованих на посилення співпраці з органами правопорядку, органами місцевого самоврядування й представниками громадянського суспільства.

Національний консультант Офісу Ради Європи в Україні Володимир Петраковський розповів про стандарти Ради Європи щодо ролі прокуратури в демократичному суспільстві. 

Модерували тренінг радник Генпрокурора Роман Шпирка і начальник Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій Офісу Генерального прокурора Олексій Бонюк.

По завершенню навчання учасники подякували партнерам за підтримку в реалізації проєкту, можливість ознайомитися з досвідом ефективного впровадження аналогічної ініціативи у США та отримати цінні поради для її імплементації в українських реаліях.