Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокурори оскаржуватимуть рішення суду про закриття кримінального провадження стосовно правоохоронців, які вчинили злочини під час подій 30 листопада та 1 грудня 2013 року

Прокурори Офісу Генерального прокурора внесуть апеляційну скаргу на ухвалу Шевченківського районного суду м. Києва від 24.05.2024. Йдеться про рішення суду про закриття за строками давності кримінального провадження стосовно 4 керівників підрозділів столичного «Беркуту» та начальника управління громадської безпеки Київської міліції, яких обвинувачують у перевищенні влади із застосуванням насильства та протиправному перешкоджанні акціям протесту 30 листопада та 1 грудня 2013 року.

Обвинувальний акт був скерований до суду у 2015 році.

Упродовж судового розгляду сторона захисту систематично зловживала процесуальними правами з метою зриву судових засідань та затягування розгляду справи.

У зв’язку з цим прокурори неодноразово звертали увагу суду на необхідність дотримання розумних строків судового провадження.

Наразі на судове рішення прокурори готують апеляційну скаргу з підстав недотримання вимог КПК України при закритті кримінального провадження за строками давності.