Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокурори прифронтових областей отримали броньовані автомобілі від Європейського Союзу

Офіс Генерального прокурора, а також прокуратури Харківської, Херсонської, Луганської та Донецької обласних прокуратур отримали броньовані автомобілі Toyota Land Cruiser 200 від Консультативної місії Європейського Союзу.

Шість авто використовуватимуть прокурори для роботи на місцях подій у найбільш небезпечних районах. Місія передала два автомобілі для прокуратури Херсонської області та по-одному для інших областей та Офісу Генпрокурора.

Ми документуємо і розслідуємо воєнні злочини невідкладно — коли війна ще триває. Прокурори та правоохоронці щодня працюють на місцях подій, у безпосередній близькості до лінії фронту. Ця робота відбувається в умовах підвищеної небезпеки — мінувань та ворожих обстрілів. Маємо забезпечити максимальний захист їхнього життя та здоров’я, надати все необхідне для мобільності та оперативності”, - наголосив Генеральний прокурор Андрій Костін.

Він висловив щиру вдячність Європейському Союзу за системну та всебічну підтримку роботи Офісу Генпрокурора та українських органів правопорядку. Генпрокурор також додав, що раніше європейські партнери вже зробили внесок у посилення захисту українських прокурорів — надали 350 бронежилетів та інших засобів індивідуальної безпеки. «Особлива вдячність Командувачу цивільними операціями ЄС пану Стефано Томату та голові Консультативної місії ЄС Антті Хартікайнену”, - сказав Андрій Костін.

Анті Хартікайнен підкреслив, що місія Євросоюзу і надалі підтримуватиме засилля України щодо забезпечення притягнення до відповідальності за жахливі міжнародні злочини.