Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокурори пройшли перший модуль програми школи лідерства УКУ

23 представників Офісу Генерального прокурора взяли участь в програмі «Школа лідерства для керівників органів та підрозділів прокуратури», підготовленої за допомогою Посольства США, INL та Українського католицького інституту.

Навчання проводиться на базі Тренінгового центру прокурорів України.

Протягом двох днів прокурори знайомляться з історіями лідерства, сучасними підходами до управління часом, стратегічного планування, психологічних інструментів мотивації та саморозвитку.

Присутніх привітали Генпрокурор Андрій Костін, координатор проєктів із питань юстиції відділу з правоохоронних питань (INL) посольства США в Україні Нора Бріто, директор Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова, керівниця Бізнес-школи УКУ Ярина Бойчук та керівник Центру Лідерства УКУ Андрій Рождественський.

«Сьогодні відкривається перший модуль цієї навчальної програми. Дуже важливо, що ми зібрали представників різних рівнів. Це тільки початок, надалі додаватимемо інші модулі та масштабуватимемо проєкт. Важливо, щоб все більше представників прокуратури проходили навчання світового рівня», – сказав Андрій Костін.

Генеральний прокурор зазначив, що в сучасному світі, та особливо в умовах війни, головним ресурсом є здатність керувати собою, своїм часом, мислити стратегічно і мотивувати інших.

«Досягнення будь-якої мети потребує лідера. І всі ми маємо сьогодні спільну велику мету – перемогти ворога як на полі бою, так і в судах та трибуналах. Та водночас маємо пам’ятати, що будь-яка велика мета складається з окремих задач. Тож лідерство є необхідним абсолютно на всіх етапах нашої роботи», – підкреслив він.

Учасники навчальної програми – прокурори Офісу Генпрокурора, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Полтавської, Черкаської, Волинської, Львівської, Одеської та Миколаївської обласних прокуратур, столичної, АР Крим, а також прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

Наразі цей проєкт є пілотним. У подальшому планується залучити якомога більше прокурорів як на центральному, так і регіональному рівні.

Міжнародні партнери підтримують Генерального прокурора у його баченні трансформації прокурорської системи в ефективну та таку, яка відповідає потребам українського суспільства.