Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокурори пройшли тренінг із захисту довкілля під час збройного конфлікту

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури разом зі слідчими СБУ та Національної поліції дослідили особливості застосування норм міжнародного гуманітарного права до переслідування злочинів проти довкілля під час збройного конфлікту.

Тренінг організовано за сприяння Truth Hounds та Project Expedite Justice. Він мав на меті розкрити практичні питання правової кваліфікації воєнних злочинів, пов’язаних зі шкодою довкіллю, стандарти доведення у цій категорії справ, особливості застосування норм Римського статуту МКС тощо.

Під час тренінгу розглянули актуальні приклади, пов’язані з російською агресією: експерти Truth Hounds та Project Expedite Justice розповіли, як наразі працюють над звітом щодо екологічних наслідків руйнування Каховської греблі.

Також учасники та експерти детально зупинилися на визначенні злочину екоциду, сформульованого незалежною групою міжнародних експертів, та відповідно до українського Кримінального кодексу, особливостях кваліфікації у сукупності кримінальних правопорушень за статтями про воєнний злочин та екоцид.

«Навчання було максимально практичним і прикладним, тому набуті знання прокурори та слідчі використовуватимуть у щоденній роботі, переслідуючи злочини держави-агресора», – зазначив радник Генерального прокурора Максим Попов.