Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокурори та представники НГО обговорили із делегацією правозахисників зі США на чолі з Керрі Кеннеді співпрацю щодо протидії ґендерно зумовленому та домашньому насильству

Представники Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Офісу Генерального прокурора та неурядових громадських організацій зустрілися з правозахисницею та президенткою Фундації захисту прав людини ім. Роберта Кеннеді Керрі Кеннеді, президентом Центру з питань бізнесу та прав людини Школи бізнесу Л.Т. Стерна Нью-Йорського університету Майклом Познером, старшим віце президентом із програм правової стратегії Фундації ім. Роберта Кеннеді Вейдом Мак Малленом, засновником і директором правозахисної організації Fortyfi Rights Метью Смітом.

В ході зустрічі обговорили співпрацю Фундації захисту прав людини ім. Роберта Кеннеді, Офісу Генпрокурора та неурядових громадських організацій щодо протидії ґендерно зумовленому та домашньому насильству. Також говорили про основні проблеми та виклики, які потребують вирішення, задля своєчасної та якісної допомоги постраждалим особам, а також важливість міжнародної підтримки в цих питаннях.

У 2023 році зафіксовано близько 7 тисяч осіб постраждалих від домашнього насильства, з них більшість жінки та діти.

«Неурядові організації відіграють важливу роль в реагуванні на випадки ґендерно зумовленого та домашнього насильства, наданні підтримки та допомоги постраждалим від такого насильства. Динаміка зростання злочинів цієї категорії засвідчує необхідність комплексного реагування на це явище та його попередження. Сьогодні громадянські інституції доповнюють систему захисту та підтримки постраждалих, тому важливо об’єднувати зусилля, щоб у всіх куточках України ми могли захистити кожного і кожну», – наголосила начальниця Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Офісу Генерального прокурора Юлія Усенко.

Керрі Кеннеді відмітила, що надважливим є те, що попри збройну агресію в країні державні інституції приділяють увагу реагуванню на випадки ґендерно зумовленого та домашнього насильства і разом з громадськими організаціями надають підтримку постраждалим.

Учасники зустрічі домовилися про кроки майбутньої співпраці з Фундацією захисту прав людини ім. Роберта Кеннеді щодо захисту та надання допомоги постраждалим особам, а також попередження цього явища.

У заході взяли участь представники неурядових громадських організацій: Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем», МБФ «Український жіночий фонд», ГО «Ла Страда», «Української фундації громадського здоров’я», ГО «Дівчата», ГО «Ліга», Інформаційний консультаційний жіночий центр, Схід SOS.