Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокурори взяли участь у навчальному заході, організованому міжнародними партнерами, щодо протидії торгівлі людьми

Прокурори Офісу Генпрокурора спільно з Тренінговим центром прокурорів України, а також прокурорами Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської обласних прокуратур взяли участь у симуляційній вправі «Посилення взаємодії суб’єктів у сфері протидії торгівлі людьми».

Цей навчальний захід організований Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні (МОМ) та Організацією з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) у м. Львові.

Збройна агресія рф в Україні, збільшення кількості внутрішньо переміщених осіб та людей, які змушені покинути Україну, рятуючись за кордоном, економічна нестабільність, зростання рівня безробіття, збільшення доступу населення до інформаційних мереж сприяють поширенню явища торгівлі людьми. У сучасному світі це одне із найнебезпечніших масових порушень прав і свобод людини та особливо тяжкий злочин.

Симуляційні вправи з протидії торгівлі людьми дають можливість учасникам покращити практичні навички з ідентифікації постраждалих від торгівлі людьми. Надають їм необхідну допомогу з акцентом на права постраждалих та запобігання повторній травматизації. Такі вправи допомагають покращити розподіл обов’язків і компетенцій між залученими відомствами і сприяють взаємному обміну інформацією із дотриманням принципу конфіденційності щодо осіб, постраждалих від цього злочину.

Крім того, в ході практичних вправ учасники отримали інформацію про основні напрями діяльності державних органів, соціальних служб та неурядових громадських організацій у сфері роботи із жертвами торгівлі людьми.

Офіс Генерального прокурора продовжує тісну співпрацю з Організацією з безпеки та співробітництва в Європі та Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні у сфері протидії торгівлі людьми. Саме скоординована та тісна взаємодія здатна захистити кожного громадянина України незалежно від місця його перебування та забезпечити невідворотність покарання для винних.