Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокурори, журналісти та медіаексперти обговорили особливості розслідування кримінальних проваджень про злочини проти журналістів (ФОТО)

В Національній спілці журналістів України пройшов круглий стіл «Роль прокурорів у справах про злочини проти журналістів», в ході якого представники Офісу Генерального прокурора, судді, журналісти, медіаексперти та медіаюристи обговорили спеціальне видання ЮНЕСКО «Рекомендації для прокурорів у справах про злочини проти журналістів».

Керівник Департаменту кримінально-правової політики та захисту інвестицій Офісу Генпрокурора Олексій Бонюк нагадав, що у вересні Ірина Венедіктова підписала меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Офісом Генерального прокурора та медійними і правозахисними громадськими організаціями. «Станом на 29 вересня у провадженні перебували 285 кримінальних проваджень за фактами вчинення кримінальних правопорушень стосовно журналістів. З початку 2021 в Україні збільшилася результативність розслідувань злочинів, скоєних проти журналістів», – повідомив він.

Також представник Офісу Генпрокурора зазначив, що у всіх регіонах на постійній основі діють комунікаційні платформи, а в кожній обласній прокуратурі визначено прокурора, який відповідає за цей напрям. Крім того, по всій Україні відбулися зустрічі з представниками медійних організацій, активізовано роль прокурора в кримінальних провадженнях про злочини вчинені стосовно журналістів.

Учасники круглого столу домовилися про співпрацю з метою імплементації рекомендацій ЮНЕСКО у роботу, розробки на їхній основі стандартів, а також проведення спільних тренінгів для співробітників органів досудового розслідування і прокуратури заради підвищення ефективності розслідування кримінальних правопорушень стосовно представників медіа.