Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Пропаганда служби в армії рф серед дітей в Криму – повідомлено про підозру керівнику регіонального штабу «Юнармії»

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та міста Севастополя керівнику регіонального штабу «Юнармії» Республіки Крим повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, а також глорифікації осіб, які здійснюють збройну агресію проти України, з використанням медіа (ч. 1 ст. 438, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, у 2022 році підозрюваний обійняв посаду «керівника регіонального штабу «Юнармії» Республіки Крим» – дитячо-юнацького військово-патріотичного руху під патронажем міноборони рф. Всупереч нормам міжнародного гуманітарного права, він організовував та здійснював пропаганду на користь добровільного вступу до збройних сил та інших силових відомств країни-окупанта серед дітей та підлітків Криму.

Також у 2023 році підозрюваний взяв участь у зйомці інтерв’ю для російського пропагандистського телеканалу «Крим 24», у якому розповідав про «масштабність та результативність роботи «Юнармії», схвалював практику залучення дітей до військової підготовки для подальшої служби в лавах зс рф. Крім того, у прямому етері він героїзував російських військовослужбовців, які ведуть бойові дії проти України.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим.