Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Проводять російську паспортизацію на захопленій території Луганщини – повідомлено про підозру трьом очільникам окупаційних установ

За процесуального керівництва Лисичанської, Сватівської та Щастинської окружних прокуратур Луганської області повідомлено про підозру трьом громадянам у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф в Україну мешканці міста Брянка, селищ міського типу Станиця Луганська та Білокуракине перейшли на бік ворога. Підозрювані – колишні правоохоронець, очільниця реабілітаційного центру та працівник ЦНАПу.

При окупантах вони очолили підрозділи «багатофункціональних центрів надання державних і муніципальних послуг» у Брянці, Станично-Луганському та Білокуракинському районах так званої «лнр». Ці «установи» взаємодіють з державними структурами країни-агресора.

Псевдокерівники оформляють населенню в окупації паспорти й інші документи російського зразка та допомагають з реєстрацією на грошову допомогу від рф.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.