Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Псевдокерівницю «податкової інспекції» окупантів на Луганщині судитимуть за колабораціонізм

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки Луганщини за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що у березні 2022 року жінка, усвідомлюючи російську збройну агресію проти України, добровільно погодилася на співпрацю з окупаційною адміністрацією РФ. Колаборантка обійняла псевдопосаду «начальника Біловодської об’єднаної державної податкової інспекції ЛНР» та виконує відповідні функції у незаконних органах влади, створених на території тимчасово окупованого селища Біловодськ Старобільського району Луганщини.

Наразі у своїй діяльності псевдопосадовиця окупаційної адміністрації РФ застосовує та впроваджує так звані «законодавчі акти ЛНР» у податковій сфері.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.