Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Псевдопосадовцям «ЛНР» повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил заочно повідомлено про підозри керівнику Станично-Луганської селищної військово-цивільної адміністрації та його заступникам у колабораційній діяльності, вчиненій організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний обійняв псевдопосаду «голови адміністрації Станично-Луганського району ЛНР» та виконує вказівки незаконних збройних формувань «ЛНР». Він сприяє «паспортизації ЛНР», впроваджує «нормативно-правові акти» окупаційної адміністрації РФ та організовує роботу підприємств і установ на території району під керівництвом окупаційної влади РФ.

«Заступники голови адміністрації Станично-Луганського району ЛНР», виконуючи вказівки псевдоголови, здійснюють адміністративне керівництво у проголошеному окупаційною адміністрацією РФ органі влади. Вони взаємодіють з державними, судовими органами, органами внутрішніх справ та прокуратури незаконних збройних формувань «ЛНР».

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 3 Управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.