Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Псевдопосадовцям з Луганщини та Херсонщини повідомлено про підозру в колабораційній діяльності

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури чотирьом громадянам України заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані прийняли пропозицію представників збройних сил рф та були призначені на керівні посади в новостворених державою-агресором та представниками так званої «ЛНР» нелегітимних органах влади на тимчасово окупованих територіях.

Житель смт Білолуцьк Старобільського району Луганської області погодився на пропозицію окупантів обійняти посаду керівника так званому «відділі судових приставів Білокуракинського районного управління юстиції Міністерства юстиції ЛНР».

Погодилися на співпрацю з ворогом житель Олександрівська та жителька Рубіжного. З весни минулого року жінка очолює так званий «відділ правової роботи Адміністрації міста Рубіжне ЛНР», а чоловік погодився обійняти посаду заступника начальника у незаконно створеному правоохоронному органі – «Троїцькому районному відділі внутрішніх справ Міністерства внутрішніх справ ЛНР».

Жителька Херсонщини обійняла посаду заступника голови у підконтрольному окупаційній адміністрації рф органі влади – «Білозерській районній адміністрації», що створена та функціонувала в інтересах рф.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за процедурою in absentia здійснюють слідчі Управління СБУ в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.