Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Психологічна витримка та стійкість – прокурори прифронтових регіонів пройдуть серію тренінгів

Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у відкритті серії тренінгів для прокурорів прифронтових регіонів, присвячених психологічній витримці та стійкості. Першим став спеціалізований тренінг для керівників прокуратур тих областей, які найбільше відчувають на собі жорстокість нашого ворога.

Андрій Костін зазначив, що повномасштабна війна росії стала великим випробуванням для національних органів правопорядку та органів прокуратури зокрема. Він зауважив, що протягом майже двох років активних бойових дій українські прокурори виконують свої обовʼязки подекуди у безпрецедентно складних умовах, часто ризикуючи своїм життям, та при цьому залишаються відданими надважливій місії – відновленню справедливості для постраждалих та притягненню винних до відповідальності.

«Втім шлях до перемоги над ворогом, який веде жорстоку війну на виснаження, – довгий та тернистий. І аби подолати його гідно, кожен з нас першочергово має бути готовий психологічно. Саме наша стійкість та наявність відповідних ресурсів є запорукою нашого успіху»,акцентував Генпрокурор.

Завдяки таким тренінгам прокурори зможуть отримати знання та навички, необхідні для організації злагодженої роботи на місцях, глибше розуміти потреби кожного та допомагати один одному, аби продовжувати ефективно виконувати свої обовʼязки в умовах воєнного часу.

Андрій Костін подякував асоціації Israel Trauma Coalition in UA, експерти якої мають унікальний досвід роботи в умовах війни. Вони будуть працювати з українськими прокурорами навіть у той час, коли Ізраїль захищається від терору. Також Генпрокурор подякував Міжнародному фонду «Відродження» та Українській фундації правової допомоги за організацію програми психологічної стійкості для прокурорів.

«Ми всі залежимо один від одного. Наша спільна Перемога, заради якої ми працюємо, складається з особистих перемог кожного з нас. Тож ми маємо бути стійкими та витривалими і кожен своєю роботою наближати нашу велику Перемогу», – наголосив Генпрокурор.