Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
П'ятьох рівнян судитимуть за організацію мережі нарколабораторій

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 5 осіб за фактами незаконного придбання, перевезення та зберігання прекурсорів, виробництва, зберігання та збуту психотропних речовин, а також організації нарколабораторій (ч. 2 ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 313 КК України).

Слідство встановило, що організатор зі спільниками налагодили канали закупівлі прекурсорів та облаштували у Рівному та Рівненському районі мережу нарколабораторій, де виробляли для подальшого збуту метамфетамін. При цьому учасники злочинної групи дотримувалися чіткого розподілу ролей та правил конспірації. 

Правоохоронці припинили їхню незаконну діяльність після кількох оперативних закупок заборонених речовин. 

Під час обшуків у обвинувачених виявлено та вилучено лабораторне обладнання, вже готовий до вживання метамфетамін, прекурсори, а також банківські картки, чорнові записи та мобільні телефони. Вилучених речовин вистачило б для виробництва близько 40 тисяч доз психотропів. Наразі на усе це майно накладено арешт. 

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.