Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Рада Європи передала техніку для підрозділів Офісу Генпрокурора

Генеральний прокурор Андрій Костін подякував Голові Офісу Ради Європи в Україні Мачею Янчаку за надання обладнання, необхідного для повсякденної роботи прокурорів Офісу Генпрокурора: ноутбуків, принтерів та копіювальної техніки.

Андрій Костін зазначив, що Рада Європи послідовно підтримує Україну від початку повномасштабного вторгнення рф.

Під час зустрічі обговорили напрями співпраці, особливо ті, що відповідають двом пріоритетним темам «Плану дій «Стійкість, відновлення та реконструкція»: зусилля України з відновлення справедливості та ефективне продовження реформи прокуратури.

«Ми щиро цінуємо внесок РЄ у підвищення рівня знань та навичок українських прокурорів, а також допомогу в розробці концепції Реєстру потерпілих від воєнних злочинів. Ми віримо, що цей Реєстр потенційно стане одним із джерел перевіреної інформації для Реєстру збитків, завданих агресією рф проти України», – зауважив Генпрокурор.

Андрій Костін озвучив сподівання на продовження плідного партнерства у цих та інших сферах.

«Ми залишаємося відкритими, прозорими та відданими реформам, спрямованим на подальше зміцнення спроможності, незалежності та професіоналізму органів прокуратури, а також на ефективне розслідування та переслідування за міжнародні злочини росії», – наголосив він.

«Стійкість, відновлення та реконструкція» – план дій для України на 2023-2026 роки, розроблений Радою Європи та ухвалений у грудні 2022 року. Він спрямований на підвищення стійкості державних інституцій шляхом зміцнення демократичного врядування та верховенства права, а також захисту фундаментальних прав громадян. Загальний бюджет чотирирічної програми співпраці оцінюється у 50 мільйонів євро. Це найбільший бюджет серед тих, які виділялися на план дій Ради Європи для країни.