Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Реконструкція свердловини зі збитками для бюджету в 1,2 млн грн – судитимуть експосадовця Кіровоградської ОДА

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника керівника одного з управлінь Кіровоградської облдержадміністрації за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений відповідав за реконструкцію комплексу гідрогеологічних свердловин для оцінки запасів підземних вод на одній з дільниць Долинського водозабору. Він контролював проведення на обʼєкті будівельно-монтажних робіт.

Колишній посадовець підписав в інтересах підрядника акти виконаних робіт. При цьому достовірно знав, що до них включено роботи, не передбачені проєктно-кошторисною документацією. Відтак підприємство протиправно отримало з бюджету 1,2 млн грн.

Досудове розслідування здійснювало ГУ Нацполіції в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.