Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Рекордні 5,5 тонн речовини схожої на канабіс вилучено на Сумщині (ФОТО)

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури припинено діяльність групи осіб, яких викрито за фактом масштабного вирощування рослин, схожих на коноплі (ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 309 та ч. 2 ст. 310 КК України).

За даними слідства, на початку 2021 року група осіб, шляхом маскування під легальну виробничу діяльність, організували на території державного підприємства у місті Глухів вирощування ймовірно особливо небезпечного наркотичного засобу канабіс. Для цього вони використовували спеціальні лампи освітлювання та індивідуальний  крапельний полив. 

Правоохоронці провели 13 обшуків на території Сумської та Київської областей у приміщеннях, де вирощувався та зберігався ймовірно наркотичний засіб, за місцями мешкання осіб, що можуть мати причетність до вчинення злочину, за їхніми робочими місцями та в їх транспортних засобах. 

В результаті слідчих дій вилучили 1538 поліетиленових мішків та коробок з речовиною рослинного походження, зовні схожої на канабіс. Вага кожного з них від 5,5 кг до 60 кг. Вартість вилученого за цінами «чорного» ринку складає більше 55 млн грн.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до злочинної діяльності.

Протиправну діяльність припинено прокуратурою спільно зі слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Сумської області та управлінням стратегічних розслідувань в Сумської області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури