Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ремонт укриття ліцею зі збитками у понад пів мільйона гривень – на Кіровоградщині судитимуть підрядника

Ювенальні прокурори Кіровоградської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за фактами привласнення майна та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що підрядник заволодів бюджетними коштами під час виконання робіт із поточного ремонту підвального приміщення навчального закладу КЗ «Гайворонський ліцей № 1» Гайворонської міської ради на Кіровоградщині. Воно використовується як укриття для 533 учнів та 46 педагогічних працівників закладу освіти.

Обвинувачений завищив обсяги проведених робіт і використаних будівельних матеріалів. У такий спосіб збільшив суму начебто витрачених на ремонт бюджетних коштів на понад 600 тис грн.

З метою відшкодування завданої протиправними діями шкоди керівник обласної прокуратури пред'явив позов про її стягнення з приватного підприємства на користь Гайворонської міськради.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.