Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Рік за ґратами за запереченням збройної агресії РФ проти України – засуджено мешканця Лисичанська

За публічного обвинувачення прокурорів Луганської обласної прокуратури мешканця Лисичанська визнано винним у виготовленні, поширенні матеріалів із виправдовуванням, визнанням правомірною, запереченням збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України). Його засуджено до одного року позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що з 25 березня по 16 квітня 2022 року проросійськи налаштований чоловік на своїй сторінці в російській соціальній мережі поширював пости ворожо налаштованих спільнот і користувачів. Матеріали виправдовували та визнавали правомірною збройну агресію РФ проти України, представляли її як внутрішній громадянський конфлікт, виправдовували, визнавали правомірною та заперечували тимчасову окупацію частини території України, а також глорифікували осіб, які беруть участь та сприяють збройному вторгненню на суверенну територію України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.