Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Родина з Ніжина на замовлення палила авто військових - матір та сина викрили під час підпалу позашляховика

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Шевченківської окружної прокуратури повідомлено про підозру у навмисному підпалі автомобіля жінці та її неповнолітньому сину (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 194 КК України).

За даними слідства, жінка приїхала з Ніжина до Києва разом з 14-річним сином для того, щоб підпалити автомобіль військового на замовлення. Таке завдання її син отримав від невідомого чоловіка через Телеграм-канал. Жінка обливала машину військовослужбовця ЗСУ «Мітсубісі Паджеро» бензином, а потім мала зняти на відео, як вона горить.

Працівники поліції затримали їх на гарячому та загасили машину в перші ж хвилини після підпалу.

Згодом жінка та її син зізнались, що це вже не перший підпал авто, який вони вчинили на замовлення. Таким чином родина намагалася заробити гроші.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Шевченківського управління поліції за оперативного супроводу співробітників УКР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.