Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Російському військовому, який під час окупації катував мешканця Київщини, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури ідентифіковано та повідомлено про підозру військовослужбовцю збройних сил рф у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрюваний служив у 239 танковому полку 90-ої танкової Вітебсько-Новгородської двічі Червонопрапорної дивізії Центрального округу зс рф.

У березні 2022 року він разом з іншими військовими держави-агресора окупували смт Велика Димерка Броварського району Київської області.

На одному з облаштованих блокпостів підозрюваний разом з іншими російськими військовими зупинив місцевого мешканця. Погрожуючи зброєю, він примусово відвів його до будинку неподалік і зв’язав руки. Він застосовував фізичну силу, погрожував вбивством, принижував і проводив допит потерпілого, вимагаючи інформацію щодо приналежності чоловіка до Сил оборони України.

З метою отримання бажаної інформації підозрюваний завдав чоловікові три ножові та два вогнепальні поранення в ногу. Продовжуючи допит, вставив частину ножа у вогнепальні рани цивільного і декілька разів прокрутив.

Після цього насильно помістив пораненого чоловіка до підвального приміщення, звідки потерпілому згодом вдалося втекти.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Броварського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Броварського РВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області та Департаменту карного розшуку Національної поліції України.