Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розбещення та створення дитячої порнографії за участі малолітніх дітей – затримано матір та її співмешканця

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Деснянської окружної прокуратури міста Києва затримано чоловіка та жінку за підозрою у виготовленні, розповсюдженні та збуті порнографічних матеріалів за участі малолітніх дітей, а також у вчиненні відносно них дій сексуального характеру (ч. 2 ст. 156, ч. 3 ст. 301-1 КК України).

У ході міжнародного співробітництва від правоохоронних органів Австралії надійшла інформація щодо розбещення малолітніх дівчинки та хлопчика, а також створення та розповсюдження у мережі Інтернет фото- та відеоматеріалів за їхньої участі, що мають ознаки дитячої порнографії.

Попередньо було встановлено, що протиправний контент виготовляється на території України.

У межах розпочатого кримінального провадження українським правоохоронцям вдалося ідентифікувати дітей, зображених на фото-та відео матеріалах. Ними виявилися 14-річний хлопчик та його 13-річна сестра, що проживають на території Кіровоградської області.

За результатами розслідування встановлено, що до створення протиправного контенту та розбещення малолітніх дітей причетна їхня матір та її співмешканець.

Розбещення дітей відбувалось протягом тривалого часу, в різний час доби – у тому числі і вночі. Чоловік та жінка примушували дітей до участі у створенні фото, - відео файлів в сексуальних образах, з моделюванням сексуальної поведінки із зображенням їх статевих органів, та на підтвердження автентичності фотоматеріалів вказували дату створення таких матеріалів.

В рамках кримінального провадження прокурорами спільно зі слідчими Деснянського управління поліції Головного управління Нацполіції в м. Києві із залученням працівників ДМП Нацполіції України проведено обшуки за місцем проживання зловмисників. Під час обшуків вилучено мобільні телефони з фото- та відеоматеріалами сексуального характеру за участі малолітніх дітей.

Правоохоронці затримали їх у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру та обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.