Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розбійний напад зі шкодою у понад 80 тис доларів США — у Харкові повідомлено про підозру трьом іноземцям (ФОТО)

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова трьом іноземцям повідомлено про підозру у вчиненні розбою (ч. 4 ст. 187 КК України).

За даними слідства, у серпні 2021 року в Харкові четверо громадян Йорданії проникли до квартири, де в цей час знаходилися двоє громадян Лівану. Погрожуючи пістолетом, підозрювані нанесли потерпілим по декілька ударів і розпилили в обличчя сльозогінний газ. Подолавши таким чином супротив потерпілих, нападники заволоділи їхніми майном — грошовими коштами, мобільними телефонами, банківськими картками. Крім того, один з потерпілих, перебуваючи під тиском, повідомив дані для доступу до електронного гаманця, де зберігалася криптовалюта.

Загальна сума завданої матеріальної шкоди складає понад 80 тис доларів США.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи. Слідчі дії тривають, встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Харківським районним управлінням поліції № 1 Головного управління Нацполіції в Харківській області, оперативний супровід – відділом кримінальної поліції Харківського районного управління поліції № 1 та Управлінням СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



За матеріалами Харківської обласної прокуратури