Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розікрали понад пів мільйона бюджетних коштів – судитимуть посадовця Ужгородської міськради, директора комунального підприємства та підрядника

Ужгородська окружна прокуратура Закарпатської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з відділів Департаменту міської інфраструктури Ужгородської міської ради, директора комунального підприємства та підрядника за фактом заволодіння бюджетних коштів (ч. 4 ст. 191 КК України).

Також підряднику інкриміновано підроблення документів (ч. 2, ч. 3 ст. 358 КК України), а очільнику комунального підприємства – службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені налагодили злочинну схему привласнення коштів місцевого бюджету за рахунок неякісного виконання будівельних робіт. Йдеться про капітальний ремонт адміністративних і виробничих приміщень комунального підприємства.

Керівник підприємства упродовж листопада 2022 року завищував у фінансовій документації обсяги та вартість робіт і матеріалів, а також вносив дані про зайві витрати.

Крім того, чоловік сфальсифікував договори, а саме самостійно уклав від сторонніх осіб, маючи в розпорядженні їхні паспортні дані. Офіційно ж підприємець не мав жодного підпорядкованого працівника для виконання ремонтних робіт.

Протиправні дії обвинувачених завдали бюджету міста майже 700 тис грн збитків. Для відшкодування цієї суми заявлено цивільний позов.

Досудове розслідування здійснювало Ужгородське райуправління поліції за оперативного супроводу обласного Управління СБУ та Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.