Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розкрадання 300 тис грн під час ремонту дороги - повідомлено про підозру трьом посадовцям Київавтодору та підряднику

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру посадовим особам комунальної корпорації «Київавтодор» та керівнику приватного підприємства у розтраті бюджетних коштів під час ремонту асфальтного покриття у Києві.

Серед підозрюваних - начальник управління капітального будівництва, начальник відділу мостів та шляхопроводів, начальник відділу контролю якості управління капітального будівництва КК «Київавтодор» і підрядник.

За даними слідства, КК «Київавтодор» та підрядна організація у 2023 році уклали договір на проведення ремонту доріг у столиці.

На підставі актів приймання виконаних будівельних робіт та довідки про їх вартість виконавцю були перераховані кошти зі столичного бюджету.

Проте, до офіційних документів були внесені недостовірні відомості щодо обсягів виконаних робіт.

Висновками будівельно-технічної та судово економічної експертиз встановлено невідповідність обсягів виконаних робіт на суму близько 300 тис. грн.

За результатами розслідування посадовим особам КК «Київавтодор» та підряднику повідомлено про підозру у розтраті чужого майна та службовому підробленні (ч. 4 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Заходи з викриття проводилися прокурорами спільно зі слідчими СВ Солом’янського управління поліції ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР Нацполіції України.

Нагадаємо, на початку травня за процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру генеральному директору КК «Київавтодор» та чотирьом його спільникам у заволодінні 10 млн грн, виділених на ремонти доріг.