Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розкрадання 500 тис грн на ремонті укриттів у школах – судитимуть трьох столичних посадовців

Голосіївською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно начальника управління будівництва Голосіївської РДА, директора комунального підприємства та керівника підрядної організації за фактами заволодіння бюджетними коштами та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у серпні 2022 року начальник управління будівництва Голосіївської РДА з метою заволодіння бюджетними коштами забезпечив підконтрольному товариству перемогу в тендері на виконання робіт з капітального ремонту найпростіших укриттів та захисних споруд у двох школах в Голосіївському районі.

По завершенню робіт підрядник вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягів та вартості виконаних робіт, а начальник управління та директор комунального підприємства затвердили їх.

За висновками експертизи, протиправними діями учасників схеми столичному бюджету завдано збитків на понад 500 тис грн.

Досудове розслідування здійснювалося СВ Голосіївського УП ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу УСР у м. Києві ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.